Tankerne bag musikprogrammet 2013

søndag d. 21. juli 2013

Chefbooker Martin Jensen fortæller her lidt om tankerne bag årets program, og hvorfor det nu ser ud, som det gør.

Er du tilfreds med årets program?

Ja, bestemt. Der er kun få gengangere, hvorfor en del nye navne gæster Bork for første gang. Programmet hælder nok mere til pop end rock, men det afhænger også meget af hvilke muligheder, der byder sig. Rocken har de seneste år ikke været så fremtrædende som tidligere.
Jeg er rigtig glad for, at vi fik booket nogle af de nye navne tidligt til billige penge, og omvendt er det lidt træls, at vi fravalgte andre, der sidenhen har vist sig at være på toppen lige nu. Men det er en del af spillet.


Hvad har I gjort jer af tanker om dette års program?

Vi har forsat forsøgt at have et stort navn på programmet hver dag og/eller bygge det op, så der hver dag er lidt til enhver smag – altså en musikfest for alle. Det gælder både i forhold til de forskellige aldersgrupper samt de mange forskellige genrer.

Er der nogen bestemt målgruppe, I går efter?

Vi går efter målgruppen 15-60 år, så vi rammer bredt. Vi lægger heller ikke skjul på, at vi gerne vil have endnu flere i målgruppen 25+, så det er en hårfin balance at ramme bredt uden at miste for mange i den ene eller anden målgruppe.
 
Hvornår startede I arbejdet med dette års program?
Det gjorde vi tilbage i oktober, men vi er allerede begyndt at kigge efter muligheder til næste års program. Det er en lang proces og et stort puslespil at få lagt.  

Er musikbudgettet det samme som i 2012?

Ja, det er det.

Hvilke navne ville du gerne have haft på plakaten i år?
Der er mange, men desværre er der ikke frit valg på alle hylder, da økonomien selvfølgelig også spiller en afgørende rolle.
Her to uger inden festivalen løber af stablen, hvor vores kollegaer rundt omkring i landet er godt i gang med afviklingen, kan man se hvilke navne, der er ’hotte’. Vi ville rigtig gerne have haft Marie Key, Bikstok Røgsystem og Magtens Korridorer på plakaten. Vi kan desværre ikke få plads til det hele, og nogle gange er man nødt til at træffe nogle valg tidligt i forløbet, når de første navne falder på plads i det tidlige efterår.

Har der været nogle store hovednavne inde i billedet?  

Danske navne som Volbeat, Nephew og L.O.C. ville vi gerne have præsenteret til Bork. De blev dog hurtigt droppet på grund af økonomi, og så er det altså sværere at tiltrække de helt store navne til en mindre festival, når de spiller ganske få koncerter på en sæson. Der er mere prestige i Roskilde, Smukfest osv.
Efterfølgende har vi kigget meget mod udlandet for at se hvilke muligheder, der kunne være spændende for os. Vi var blandt andet i dialog med Bloodhound Gang samt et par af navnene, der spillede på dette års NorthSide Festival.

Hvordan er årets program blevet modtaget af publikum?

Indtil videre er det blevet modtaget overvejende godt, men det hjælper jo ikke, at folk bare roser for at rose, hvis ikke de køber billet. Der har selvfølgelig også været henvendelser angående manglen på rock, men da vi ikke kunne få de største danske rockbands, synes vi alligevel, at vi imødekommer dette ønske med blandt andet Kaiser Chiefs.

Hvad er jeres forventninger til årets program?

Forventningerne er, at gæsterne får nogle rigtig gode musikalske oplevelser. I den forbindelse har vi også opgraderet scenen yderligere på både lys- og lydfronten for at skabe endnu bedre rammer for afviklingen. Derudover forventer vi selvfølgelig, at det bliver en musikfest for alle.

Er der en eller to kunstnere på årets program, som du vil give en ekstra anbefaling?

Jeg plejer jo at få lov til at nævne tre, så det bliver svært at vælge. Jeg er nødt til at nævne Kaiser Chiefs, som i år spiller deres eneste koncert i Danmark på Bork, og det er vi meget stolte af.
Jeg hørte dem senest til Nibe Festival for et par år siden, og jeg synes, de henvender sig meget bredt og er et fantastisk liveband. Selvom det er noget tid siden, de har udgivet noget nyt, så vil man kunne genkende en hel del af deres hits fra radioen, når man hører dem. Derudover er det uden tvivl et af de absolut bedste livebands der turnerer, så det kan kun anbefales at indløse billet til torsdag den 1. august klokken 21:30.
 
Ellers vil jeg anbefale, at man kigger forbi Havnebaren torsdag klokken 15:30 til Djämes Braun. Sidste år tog publikum rigtig godt imod dancehall-genren på Bork, og derfor er jeg sikker på, at Djämes Braun bliver en oplevelse. Jeg hørte dem i topform for et par uger siden, hvor spilletidspunktet var klokken to om natten, og her var der virkelig fest med det ene hit efter det andet.
 

Sponsorer
Find os på
FaceBook
Seneste tweets fra
Twitter
x

Vind partoutbillet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med
i konkurrencen om en partoutbillet til 2020.