Tanker fra en vildfaren vestjyde

lørdag d. 25. juli 2015

Forsangeren i bandet Metropol, Søren Storm  har i år skrevet forordet til årets festivalprogram som du kan læse her..

Duften af god musik, kold øl og smukke mennesker – så er du på Bork Musikfestival.
Jeg husker tydeligt for snart 25 år siden, hvor jeg tjekkede ind i storbyen Bork. Jeg havde stiftet bekendtskab med nogle gode mennesker fra Bork, hvor vi spillede på en fodboldbane, som mest af alt var en mark. Det gik op for mig, at de kunne noget i Bork, som man ikke kunne andre steder.

Sen fredag på Bork Havn Musikfestival 1998. NNI/Bork, som fodboldholdet hed på det tidspunkt, spillede fodbold på landsholdsniveau i serie 4 – og gør det vist stadig. Gutterne og jeg havde rejst den lange vej fra Newl til Bork – og vi var klar til at feste. Tom Donovan var igang med at spille, og de store telte var fyldte med feststemte mennesker, som blandt andet skrålede med på Johnny Madsen. Vi havde en kanon aften, hvor vi mødte mange venner, og hvor jeg brugte alle mine sparepenge på øl og 5 kroners-rouletten. Det var den første gang, jeg var til Festival i Bork, og siden har der været mange andre gode fester. Det kunne være fedt at genopleve bare noget af det igen….

Nu er vi i 2015, jeg er bosat i Fredericia og har spillet til Bork med bandet Metropol de sidste 4 år. Jeg havde ikke været på festivallen i nogle år, og jeg havde glemt stemningen til Bork. Jeg har genoplevet noget af det igen, og det er jeg glad for!
Bork Musikfestival har markeret sig som en af de få succesfulde festivaler i Danmark med overskud. Nogle visionære mennesker rykkede den til at større område med mere potentiale for flere udendørs tiltag og indtægter.

Hele 400.000 kr af overskuddet går til de lokale foreninger. Festivallen er udelukkende båret af frivillig arbejdskraft, og bestyrelsen topper antallet af arbejdstimer med ca. 2000 timer om året. Det er vel landets største festival i det vestjyske. Det er meget imponerende.

Årets festival er også imponerende. Der er igen mulighed for at høre de velkendte kunstnere i det vestjyske såsom Tom Donovan, Johnny Madsen, DAD, TV2, Kim Larsen krydret med lidt tørfisk selvfølgelig. Men også nyere navne som Christopher, Burhan G., Kongsted, Wafande, S!vas og Suspekt. Personligt glæder jeg mig naturligvis til at spille, men jeg glæder mig også til at høre det ubeskrevne blad, Patrick Dorgan. Med nummeret Marilyn synes jeg, at han rammer noget, der sætter godt gang i festen. Det kan jeg godt lide.
Der er kort sagt noget musik til alle aldre, og vi får en stor musikalsk oplevelse på årets festival.

Held og lykke med festivallen. Vær stolt af det og bak op om det
De kan noget i Bork, som man ikke kan andre steder.

Søren Storm
Sanger i Metropol
Tidligere fra ghetto-området, Kollevej i Nr. Nebel

 

10380323_636694733089039_2794906006248685581_n

 

Sponsorer
Find os på
FaceBook
Seneste tweets fra
Twitter
x

Vind partoutbillet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med
i konkurrencen om en partoutbillet til 2020.