Status Quo gæster Bork

tirsdag d. 30. januar 2018

Status Quo spiller deres eneste danske festivalkoncert i 2018 i Det Store Telt på Bork Havn Musikfestival! Derudover kan Bork Havn Musikfestival også præsentere hitmageren Christopher, poptalentet Hugo Helmig og syvmandsforetagendet Jonah Blacksmith som nye navne på plakaten til sommerens festival. 

Status Quo kunne sidste år fejre intet mindre end et 50 års jubilæum, og proklamerede i den forbindelse, at sidste års tour kaldet ”Last Night Of The Electrics” blev bandets sidste elektriske tur. Senere ombestemte det legendariske band sig dog, og har i år få udvalgte koncerter i kalenderen - Og her er Bork Havn Musikfestival altså eneste danske festival, hvor strømstikket endnu engang bliver sat i guitaren. 

Foruden Status Quo er den yderst populære hitmager Christopher tilbage på Bork Havn Musikfestival, hvor han senest optrådte i 2016. Ligeledes er det unge poptalent med det velklingende efternavn, Hugo Helmig, klar til at slå vejen forbi en festival, hvor hans far har optrådt flere gange. Sidste nye navn på plakaten i denne omgang er syvmandsforetagendet Jonah Blacksmith, som er blandt de mest spændende navne i den danske moderne folk-musik. 

Status Quo

Med singlen ”Pictures Of Matchstick Men” i 1968 ramte Status Quo for første gang hitformen. Siden er det blevet til et utal af hits, hvor Status Quo mere end 60 gange har ligget på singlehitlisten i England, hvilket betyder at de stadig den dag i dag er det band med allerflest hits i hjemlandet. Det er bl.a. med hits som ”Paper Plane”, ”Rocking All Over The World”, ”Whatever You Want” og ”In The Army”, for nu blot at nævne nogle af de allerstørste.

Status Quo har i karrierens løb solgt langt over 100 mio. plader, og har spillet mere end 6.000 koncerter, hvoraf flere af deres turnéer har været totalt udsolgt. Det er derfor uden tvivl et legendarisk, internationalt topnavn, der til sommer gør sin entré på Bork Havn Musikfestival.   

Den legendariske rockmaskine Status Quo har siden 1967 været styret klart og effektivt af guitar-duoen Francis Rossi og Rick Parfitt, der begge har været med helt fra begyndelsen. Rick Parfitt fik i december 2016 en infektion ifm. en operation i skulderen. En infektion, der desværre endte med at koste ham livet, og det har siden været Francis Rossi, der har kørt bandet videre.

Status Quo spiller på festivalen onsdag den 1. august, og salget af dagsbilletter starter d. 1. marts.   

 Status Quo 18

Christopher

Den danske musikbranche fik første gang øjnene op for den charmerende popsanger, da han uploadede et cover af Robyn’s ”Call Your Girlfriend”, som blev en Youtube-sensation. Derefter udgav han sit debutalbum ”Colours”, der bød på hitsinglen ”Nothing In Common”.

Nu synes vejen banet for den unge popkomet, men det var først i 2014, hvor han med albummet ”Told You So”, at han fik sit helt store gennembrud og blev umulig at komme udenom på toppen af den danske popscene. Med hits som ”Told You So”, ”Mama” og ”Crazy” toppede albummet den danske hitliste på Spotify i mere end 50 dage efter udgivelsen.

I 2016 var det danske popikon endnu engang albumaktuel med albummet ”Closer” og hitsinglen ”I Won’t Let You Down”, der strøg direkte til tops på både single- og albumhitlisterne herhjemme. Udgivelsen fik også den udenlandske musikbranche til at spærre øjnene op, hvor Christopher sidenhen har nydt stor succes i flere sydøstasiatiske lande.

 

Hugo Helmig

Der har været fuld fart på for den unge Hugo Helmig, siden han i sommers lancerede sin debutsingle ”Please Don’t Lie”, som både blev kåret til Ugens Uundgåelige på P3 og siden ramt førstepladsen på den danske airplay chart.

Hugo Helmig, der på rekordtid har gjort kometkarriere på den danske musikscene, henter sin musikalske inspiration fra store singer-songwriters som John Mayer og Ed Sheeran. Han har siden gennembrudet i sommers spillet flere udsolgte koncerter, og den unge musiker ser frem til at komme rundt i hele landet og møde publikum live. Hugo Helmig har samlet et ungt hold af talentfulde musikere, som spiller op til popfest tilsat soulede, funky og blues-inspirerede toner.

Om hans første koncert nogensinde skrev musikmagasinet GAFFA ” Samlet set må man sige, at den unge sanger har styr på sagerne. Ingen tvivl om, at han har flair for at skrive gode popnumre, men han har også styr på at sammensætte en sætliste, der mixer up tempo og sjælere.” GAFFA gav Hugo Helmig en flot anmeldelse og kvitterede med 4 stjerner. 

Jonah Blacksmith

Syvmandsforetagendet Jonah Blacksmith, blev dannet af brødrene Simon og Thomas Alstrup fra Thy, der sammen med familie og venner hylder bedstefaren, der hed Johannes og var smed.

Jonah Blacksmith er fængende melodier og personlige tekster kredsende om alt det, der på én og samme tid kan være både livsbekræftende –og begrænsende: Den store kærlighed, familie og traditioner, tro og tvivl, udlængsel og hjemve. Dog altid med udgangspunkt i en nærværende og tilnærmelsesvist familiær tilstedeværelse. Det store orkester fordrer en stor lyd og en medrivende dynamik og tyngde – ganske som de store vidder i den forblæste natur i Thy, hvor det smukke og stilfærdige møder den rå og barske nationalpark.

Jonah Blacksmith udgav i november 2014 debutalbummet ”Northern Trail”, der blev fulgt om med det selvbetitlede 2. album ”Jonah Blacksmith” i februar 2017. Bandets stigende popularitet resulterede i en festivalturné, hvor bandet kom omkring store danske festivaler som Roskilde Festival, Smukfest, Nibe Festival, Jelling Festival og Tønder Festival. I år er det så festivalpublikummet i Bork, der kan se frem til at få besøg af ”Smeden” fra Thy. 

 

Følgende navne er allerede offentliggjort til Bork Havn Musikfestival 2018: Nik & Jay, Carpark North, Lars Lilholt Band, Italobrothers og Benal.

Billetsalg 2018

Billetsalget af partoutbilletter til Bork Havn Musikfestival 2018 er allerede i fuld gang, og vær opmærksom på at priserne på partoutbilletter stiger d. 1. marts.

Derudover sættes alle billettyper til salg d. 1. marts, herunder de uhyre populære Strandhytter, som var udsolgt på få timer sidste år. Bork Havn Musikfestival råder i 2018 over seks Strandhytter.   

 

Køb Billet

 

Sponsorer
Find os på
FaceBook
Seneste tweets fra
Twitter
x

Vind partoutbillet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med
i konkurrencen om en partoutbillet til 2020.