Musikalsk mangfoldighed i Bork

mandag d. 23. marts 2015

 

Med navne som Burhan G, Johnny Madsen Band, Folkeklubben, S!vas og Sonja Hald er det et vaskeægte sammensurium af musikalske genrer og bands fra den danske musikscene, der til sommer gæster Bork Havn Musikfestival.

”Musikfestival for alle” er mottoet, som Bork Havn Musikfestival booker kunstnere efter. Det er derfor en stor glæde at kunne præsentere Burhan G, Johnny Madsen Band, Folkeklubben, S!vas og Sonja Hald, som hver især er med til at sætte deres eget unikke præg på festivalens foreløbige musikprogram.

 Burhan -Presse -Foto -december -2013.D_fotocredits _morten _jerichau

Burhan G

Burhan G har med adskillige guld- og platinplader i bagagen slået sit navn fast i det danske musikunivers. Burhan G udsendt tilbage i 2004 sit debutalbum, men det var først i 2008, da hans første dansksprogede single ”Kun dig” blev sendt på gaden, at han fik sit egentlige gennembrud. Det er siden blevet til et utal af hits heriblandt ”Tættere på himlen”, ”Jeg’ i live”, ”Din for evigt” og senest singlen ”Kærlighed og krig”. 

Inden for dansk pop har Burhan G sit helt eget ståsted: Stemmen, sangene og ikke mindst live-optrædenerne. Der venter således festivalpublikummet i Bork en vaskeægte musikalsk oplevelse, når Burhan G til sommer hiver publikum med en tur igennem sit repertoire af fantastiske popsange. 

 

Johnny Madsen Band

Bork Havn Musikfestival har endnu engang fornøjelsen af at kunne præsentere firemandsforetagendet Johnny Madsen Band. Der venter publikum en velgørende omgang beske ballader, blå blues og bersærker boogie, når Johnny Madsen og han kumpaner indtager scenen i Det Store Telt til sommer.

Der er lagt op til tidløs rock’n’roll med hjerte, nerve og overskud, når Johnny Madsen Band til sommer står klar til at slynge klassikere som ”Checkpoint Charlie”, ”Udenfor sæsonen”, ”Regnmanden” m.fl. ud over scenekanten.

 “…når det gælder gudbenådet rock'n'roll, så når ingen andre den vestjyske verdensmand til sokkeholderne i det her land.” (Gaffa, 5 stjernet liveanmeldelse).

 Johnny _Madsen _Band _sommer _2015_foto _3537_3992

Folkeklubben

Folkeklubben byder på musik og tekst til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Med en nærmest rekord-hektisk turnéaktivitet, hvor trioen rundt regnet på tre år har spillet 450 koncerter, er Folkeklubben i dag karakteriseret som et af de mest hårdtarbejdende bands i landet.

Det er to år siden, at Bork Havn Musikfestival sidst kunne præsentere den sympatiske, dansksprogede trio, som dengang underholdte publikum med debutalbummet ”Nye tider”. Folkeklubben har siden sendt deres 2. album på gaden kaldet ”Danmarksfilm”, der afspejler den rejse rundt i landet, som trioen har oplevet gennem deres hektiske turnéaktivitet.  Gaffa kvitterer med 5 stjerner, og trioen får følgende ord med på vejen: ” Hvis der overhovedet er noget ungt, dansk band, som fortjener fem stjerner – ja, så må det sgu da være Folkeklubben.”

14-Folkeklubben -Pressefoto -1

 

S!vas

Ingen i dansk hiphop lyder som den dansk-iranske rapper Sivas Torbati fra Brøndby Strand, der i efteråret 2013 udgav den første EP i eget navn - ’D.A.U.D.A.’, som gav dansk rap en ny markant lyd, fornyede det danske sprog og gjorde sætningen ’sort hættetrøje, solbriller på min øjne’ danmarkskendt.

Med 6 nomineringer til Danish Music Awards i 2014 markerede S!vas igen sin status som en af dansk musiks helt store profiler, og kåringen til ”Årets Urban Udgivelse” viser med al tydelighed, at S!vas sammen med Reza har produceret noget nyt til den danske hiphop-scene.

Med "d.a.u.d.a." lagde S!vas kimen til en ny lyd, men også til en nyfortolkning af sproget, der blev fulgt op på "KBHavana" og senest på hans opfølgende EP ”d.a.u.d.a. II”.

Sivas

 

Sonja Hald

Bag enhver stor mand står en stærk kvinde, og inden i Sonja Hald finder man 5 stovte mandfolk med eller uden jysk hårpragt. Den tidsløse musik kommer helt ud i krogene af et eget univers med kæmpestore guitarer, bundalvorlige trommer og bas, en sælsom blanding af elektronisk habengut samt – naturligvis – nøje afmålt banjospil.

Sonja Hald er den nye frække dreng på den danske musikscene, som med underfundige og skarpe danske tekster efterlader et øjebliksbillede af vores samtid med sange, der tænder alle advarselslamper, når de f.eks. synger “Du kan dø af det der” eller giver deres bud på at genstarte Danmark med sangen “Vækstplanen”. Teksterne bliver skudt ud over scenekanten i følgeskab af en god omgang folkrock og forsanger Jonas Dahls meget karakteristiske og nærværende stemme.

Sonja _hald _pressebillede _redigeret _medium

Sponsorer
Find os på
FaceBook
Seneste tweets fra
Twitter
x

Vind partoutbillet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med
i konkurrencen om en partoutbillet til 2020.