En spraglet trækfugl

torsdag d. 21. juli 2016

Hvert år i starten af august får Bork besøg af en helt unik trækfugl Den slår sig ned i vores natur og yngler kultur. Inden fuglen lander, er der en lang forberedelse af redepladsen. Denne spraglede fugl lader sig sjældent fotografere.

Det er en krævende, men gavmild organisme, der beriger området med intens fest og musik i 4 dage. Når trækfuglen ligger på reden, tiltrækker den folk fra nær og fjern. De kommer for at bidrage til og tage del i festen. Jeg taler om jer, om dig. Tak fordi at du kommer her. Det er snart 20 år siden, at jeg stiftede bekendtskab med trækfuglen for første gang.

I 20 har jeg næsten hvert år besøgt vores spraglede og vigtige nabo. Jeg har oplevet charmen og tætheden på Stejlepladsen, hvor festival og tivoli flød sammen i en stor svulstig klump af glade og beruset mennesker.

Jeg har stået i den samme klump og skreget mig hæs til Kashmir eller D-A-D. Jeg har knækket mig op af teltdugen, skyllet efter med Arnbitter og en lunken fad. Jeg har danset på borde og klovnet mig igennem lokale stammedanse, hvor det ser ud som om, at du lægger arm stående, mens du drejer rundt.

Med tiden blev jeg blev mere voksen og moden, og jeg begyndte at arbejde som frivillig. Det var primært i baren i det store telt. Baren til højre. Det har altid været der hvor man som lokal mødtes og skreg private opdateringer i ørene på hinanden. Det er også en fantastisk oplevelse at stå på den ædru side af baren, og servicere smukke og glade mennesker, der alle er kommet for musikken og oplevelserne. Atmosfæren blandt barens personale, er gemytlig og professionel. Meningerne blandt de lokale var blandende, da redepladsen for den spraglede trækfugl, blev flyttet fra havnen ud på en mark. Men trækfuglen var simpelthen blevet for stor.

Det gav muligheder for nytænkning. Blandt andet blev Mchanga bar født. Drevet af gesjæftige unge gutter. Det er her du kan få friskpresset appelsinjuice med vodka. Prøv det! Din tandemalje vil hade dig for det. I de sidste par år har jeg haft æren, af at præsentere etablerede bands og talentfulde kunstnere på festivalens scener. Det gør jeg igen i år, og jeg glæder mig til det. Det skal du også.

Det program du står med, er et overflødighedshorn af musikalske oplevelser, der vil forende folk og skabe det som Den Spraglede Trækfugl, både skaber og lever af, nemlig: Musikfestival for alle.

Venlig Hilsen

Thomas Pa
Konferencier
Bork Havn Musikfestival

 

_HEO4862

 

Sponsorer
Find os på
FaceBook
Seneste tweets fra
Twitter
x

Vind partoutbillet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med
i konkurrencen om en partoutbillet til 2020.