Bag om planlægningen– interview med formanden

mandag d. 25. juli 2016

Hvad kan man forvente af årets festival? 

Solskin - og en masse god musik i telte, hvor oplevelsen er mere intens. Derudover en flot festivalplads med god stemning, fadøl, helstegt pattegris og alt hvad hjertet ellers kan begære. Kort sagt en Vestjysk Musikfestival med rødder i havnefesten.

 

Hvilke tanker har I gjort jer i forbindelse med årets festival? 

Vi har haft lidt udfordringer i kraft af de ændringer, som sommerens festivalkalender har budt på - blandt andet har Smukfest valgt at flytte deres festival til samme uge som vores. Herudover er ferien ved at være slut, når Bork Havn Musikfestival løber af stablen, dette udfordrer både vores gæster samt festivalens frivillige. Flere har måttet spørge om fri fra arbejde for at kunne deltage. Men trods disse små udfordringer har vi fået stykket et stærkt musikprogram sammen, så vi er klar til fest. 

 

I de tidligere år har der været fokus på at tiltrække flere gæster i målgruppen 35+, hvordan går det med det?  

Musikprogrammet er bredt, og vi har flere koncerter, der sigter mod denne målgruppe. Derudover har vi i år lavet et tiltag omkring romsmagning, og vi har valgt at lave nogle virksomhedsarrangementer, hvor der laves en samlet personaledag med musik, fest, farver og rundvisning.

Med ekstra indsatte festivalbusser, er der nu også mulighed for at kombinere festival og en camping-/badeferie ved Vesterhavet. Vi har fået lavet en mere smidig busplan, som gør, at det vil være lettere at være dagsgæst på festivalen.

Vi har 2 restauranter på festivalpladsen, ”Kabyssen” og ”Grill´N´Rock”, hvor sidstnævnte startede op med succes sidste år. Desuden har vi med ”Camp De Luxe” skabt en ramme, der tiltrækker et stigende antal voksne gæster.

 

Hvor længe har I været i gang med at arrangere festivalen og hvor mange har I været i gang henover vinteren? 

Vi er omkring 8-10 stykker, der er ”online” hele året, og sidder med planlægningen af næste års festival. Sammen yder vi tæt ved et årsværk eller 2 og festivalen sover aldrig.

Allerede mens festivalen 2016 er i gang laves de første aftaler til 2017. Det kan være en aftale med et band, en leverandør, en sponsor eller lignende. Der skal evalueres og justeres løbende - og mange ting tager bare lang tid. 

Det er også klart bedst, at man snakker tingene igennem umiddelbart efter festivalen, mens man stadig har festivalen i klar erindring. Efteråret plejer at være rolig periode, mens der kommer flere og flere møder i kalenderen op til jul. 

Alle på festivalen arbejder frivilligt, så alt bliver lavet efter fyraften, i frokostpausen eller i weekenden. Der er ikke økonomisk grundlag for at ansætte eller aflønne folk. Så skal vi op på Jelling og Nibe niveau - og der er vi ikke….. Endnu :-) 

Vi har omkring 30 formænd, der hver har deres ansvarsområde, og i løbet af foråret og meget af sommeren er de i fuld gang med at lave aftaler og bemandingsplaner for deres områder. 

Under opstillingen er vi omkring 25-50 frivillige i ugen op til festivalen, og når det går løs er vi omkring 250-350 frivillige på arbejde hele tiden.

Er der noget bestemt du gerne vil fremhæve på årets festival?  

Et flot og lidt dyrere musikprogram end tidligere, og det tror vi på er den rigtige vej at gå.

Vi har forbedret mulighederne for at komme med bus til festivalen. Et samarbejde med Folmann Busser giver et mere dynamisk system og bedre tider. Vores ønske er en bedre service og at kunne modtage gæsterne først på dagen, så de har mulighed for at opleve de tidlige koncerter. Vi har nu festivalbusser, der har 3 fra afgange Skjern og Tarm, mens der er 2 afgange fra Nymindegab og Nr. Nebel, samt natbusser, der kører folk sikkert hjem.
 

Hvordan ser billetsalget ud og svarer det til jeres forventninger? 

Normalt har vi et stort salg i dagene op til festival – så slutetapen kender vi ikke, men alle vores forsalgstal peger den rette vej. Vi er vel 10 % foran, så vi har en begrundet optimisme :-)

 12647399_10153943774224187_7306529084422473069_n

 

542552_321978954570388_1855878415_n

Sponsorer
Find os på
FaceBook
Seneste tweets fra
Twitter
x

Vind partoutbillet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med
i konkurrencen om en partoutbillet til 2020.