Bag om musikken - interview med Martin Jensen

mandag d. 18. juli 2016

Martin Jensen fortæller her lidt om tankerne bag årets program, og hvorfor det nu ser ud, som det gør.


Er du tilfreds med årets program?

Ja, i den store hele, synes jeg, det ser rigtig fornuftigt ud. Vi har flere navne, der for første gang gæster Bork, og samtidig er det lykkedes os at tiltrække store hovednavne.

Hvad har I gjort jer af tanker om dette års program?

Det har været vigtigt for os at have et hovednavn til hver dag. Samtidig har vi også forsøgt at få nogle af de store navne eksklusivt i det vestjyske, og det er lykkedes meget godt med bl.a. Rasmus Seebach og Dizzy Mizz Lizzy, der ikke spiller andre steder i vores område. Derudover har vi forsøgt at have endnu mere for den modne målgruppe i form af eksempelvis Birthe Kjær og Rugsted & Kreutzfeldt.

Det har også været vigtigt for os at have det gendannede lokale band Spar2 på plakaten, da de har en stor fanskare i det vestjyske og mange kan huske dem fra de gamle dage, da vi havde festivalen på havnen.

Der har været meget snak om, at der er for få kvindelige artister på de danske festivaler i 2016 - det er ikke noget vi har fokuseret på, men vi er alligevel glade, at for Stine Bramsen har fundet vej til Bork.
Nye navne er også en vigtig prioritering for os, derfor har vi bl.a. navne på som Gilli, BLAK og Page Four.

De seneste år har vi erfaret, at det også fungerer rigtig godt med DJ´s til at lukke festen i Det Store Koncerttelt. Derfor er der både blevet plads til TooManyLeftHands, ItaloBrothers samt KATO, der skal lukke Det Store Koncerttelt lørdag nat - det kan man godt glæde sig til.

Selvom der er meget fokus på Det Store Koncerttelt fortsætter vi uændret med koncepterne i Det Irske Telt og Havnebaren, hvor folk valfarter til i løbet af aftenen.

Er der nogen bestemt målgruppe, I går efter?

Nej, vi har ikke ændret på musikprofilen - Bork Havn Musikfestival er fortsat musikfestival for alle. Vi har igen i år forsøgt at sammensætte et bredt musikprogram, hvor der er noget for enhver smag. 

Hvornår startede I arbejdet med dette års program?

Planlægningen af musikprogrammet er en proces der foregår året rundt, det er mange år siden man kunne klare det hele på en uge i de kolde vinterdage.

Da vi har 3 scener og forskellige genre tager det ofte længere tid at booke programmet, da der er mange ting, som skal passes ind i helheden.  De første aftaler til årets program blev lukket mundligt på Smukfest i uge 32, altså under en uge efter vi var færdige med festivallen i 2015.

Det sidste navn, der kom på plakaten i år var BLAK, som blev bekræftet d. 15. juni, så det viser meget godt, at det er en lang proces. Nogle artister er man nødt til at lukke aftalen med tidligt, mens man andre gange skal man have is i maven. Vi vil gerne have mulighed for at præsentere det sidste nye, hvis der pludselig dukker et nyt navn op i starten af sommeren.

Er musikbudgettet det samme som i 2015?

Vi vurderer løbende på, hvad der giver bedst mening økonomisk i forhold til musikprogrammet og i 2016 har vi brugt lidt flere penge på musik end tidligere. Vi har valgt at prioritere musikprogrammet højt og dermed profilere os på det. 

 

Hvilke navne ville du gerne have haft på plakaten i år? 

Udover dem vi har plakaten, havde jeg gerne set Kim Larsen & Kjukken, Lukas Graham og Gnags på plakaten, men man kan som sagt ikke få det hele.

Har der været nogen store hovednavne inde i billedet? 

Nej, vi har bevidst fravalgt udlandet, da vores gæster erfaringsmæssigt søger de danske artister og det mere kendte. Vi behøver vel blot at nævne Kaiser Chiefs: Nok en af de bedste koncerter der nogensinde har været i Bork. Det tror jeg alle, der hørte dem, var enige om, men vores publikum søgte bare ikke koncerten. Der satser derfor mere på de danske navne. Tidligere har navne som The Cardigans, og Kelly Rowland givet samme erfaring.

På den danske scene stod det allerede klart i august, at eksempelvis Volbeat og Lukas Graham ikke var en mulighed pga. international succes. Så kan vi jo bare være glade for, at vi tidligere har haft dem på programmet, og inden de for alvor slog igennem.

Hvordan er årets program blevet modtaget af publikum?

Absolut godkendt - men det er meget svært at måle på. De seneste år synes vi, at vi har fået stor ros for programmet, men i år måske lige lidt ekstra anderkendelse, så det lover jo godt for uge 31. 

Er der en eller to kunstnere på årets program, som du vil give en ekstra anbefaling?
Det er jo farligt at fremhæve nogle artister frem for andre.  Men jeg håber at publikum vil tage rigtig godt imod Spar2, der er tilbage i Bork efter 13 års fravær. Og så tror jeg Christopher lørdag aften i prime time kan gå hen og blive rigtig stort i Bork - hovednavnene sælger jo sig selv.

 

10517585_926800650679033_7595934369043583942_n

 

12495_926807834011648_6693063398082836974_n

Sponsorer
Find os på
FaceBook
Seneste tweets fra
Twitter
x

Vind partoutbillet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med
i konkurrencen om en partoutbillet til 2020.